” si cand vine ninge, tot afara facem?”

This entry was posted by on Saturday, 11 December, 2010 at

scan10011

                                                  Junior Dimitris, in anul II, cand deja stia ce e cu “ninge” =)) 

Apropo de “prapadul de noaptea trecuta” , adica de “pumnul” ala de zapada cazuta peste capitala si nu numai, de care vorbea mazgalica, zilele trecute, in blogul ei… mi-am adus aminte de o intamplare din timpul facultatii (ehei ce ani frumosi si ierni cu practica de schi din Parang)…
Era iarna, ca si acum, inceput de iarna… cazusera primii fulgi de nea, de care ne bucuram… eram studenta prin anul I de facultate… ca in toate facultatile si noi aveam studenti straini, majoritatea greci. Ei bine, despre un grec e vorba. Aveam un coleg, grec, Junior Dimitris… Junior era foarte haios, mai ales ca vorbea stalcit romaneste, era sufletul grupei… si cum ziceam, ninsese proaspat in Bucuresti, iar noi ne bucuram de putina zapada, nu si de cursurile de teorie,  la care trebuia sa mergem in fiecare dimineata… Junior n-a ajuns la cursuri, nici in ziua respectiva si nici in urmatoarele trei zile… ne-am facut griji pentru el, nu stiam ce se intampla, asa ca ne-am hotarat sa-l sunam, sa nu fi patit ceva… Am facut rost de numarul de telefon, de la gazda unde locuia (il aveau la secretariat) si l-a sunat un coleg… ca sa fiu mai scurta o sa redau doar raspunsul grecului : ” E ceva alb afara, pe jos, pe pomi, pe masini… si mi-e frica sa ies”… ne-am amuzat copios cand ne-a povetit colegul, iar a doua zi chiar Junior, care a fost convins de colegul nostru ca e zapada si nu i se intampla nimic daca iese din casa… pentru el chiar era “prapadul de peste noapte”, pentru ca nu vazuse niciodata zapada… a crezut ca e ceva acid, ca a explodat ceva, asta ne-a povestit =))… acum ma gandesc, daca ar fi ascultat si astfel de stiri, ce s-ar fi intamplat cu bietul baiat
… si tinand cont ca, inotul si atletismul le faceam afara, la Starandul Tineretului si Stadionul Tineretului (asa se numeau atunci), tot de la Junior a ramas intrebarea: ” si cand vine ninge, tot afara facem?” =))

7 Responses to “” si cand vine ninge, tot afara facem?””

 1. Mulţumesc pentru link :* Nu ştiam de ce vin aşa mulţi vizitatori de la tine.
  Îmi imaginez cât de îngrijorat era săracu’ când s-a trezit şi a văzut totul alb =)) Mi-ar fi plăcut să-i văd reacţiile pe viu :))

 2. carmen

  si mie mi-ar fi placut sa-i vad reactiile… probabil a si plans =))

 3. =))) Doamne am ras cu lacrimi! Urat din partea mea, da’ jur ca n-am putut sa ma abtin! Prea amuzanta toata intamplarea!

 4. Andera, iti dai seama ca a ras si el de prostia sau nestiinta lui … si stii care e culmea? uramtorul an si-a luat specializare schi, atat de mult i-a placut “ninge” =))

 5. Incredibil! Asta da, culmea culmilor! =))) Inca nu-mi vine sa cred ca s-a speriat asa tare de zapada! Adica inteleg sa nu fi vazut vreodata zapada, da’ ma gandeam ca totusi o fi vazut la televizor sau ceva… :))

 6. Ai incercat sa ti legatura cu colegii tai de peste hotare ? Eu cred ca ar fi un schimb minunat de idei , amintiri si pareri.

 7. n-am tinut legatura cu ei… m-am casatorit, am facut un copil, am amanat un an de facultate… alti colegi, alte amintiri ;)


Leave a Reply