ca un prosop

This entry was posted by on Sunday, 10 October, 2010 at

bebe

Zile trecute am asistat la o dicuţie între două fetiţe, despre cât de dragi şi cât de mult îşi iubesc mamele. Fiecare îşi compara mama cu ceva frumos: “e ca o floare”, “e ca un parfum”, “e ca o zână”, “e ca o prinţesă”… Mă gândeam cu ce aş compara, eu, o persoană dragă… aş compara-o cu un prosop. De ce cu un prosop? Păi, un prosop poate face multe pentru tine. E foarte aproape de tine, întotdeauna, când ai nevoie… după un duş sau după o ploaie zdravănă, un prosop te şterge, e moale şi pufos, e cald… te înfăşori în el ca într-o îmbrăţişare… când eşti dezamăgit, iei un prosop şi plângi cu faţa în el, ca pe umarul unui prieten… Uneori am nevoie de un prosop aspru, care să mă revigoreze, să mă trezească… Când plec în concediu, mai bine de jumătate din bagaj îl ocupă prosoapele… nu pot trăi fără ele (persoanele apropiate ştiu asta), am tot timpul un prosopel la mine, fie el cât o batistă, tot prosop este.

…Şi, da, există o persoană pe care o compar cu un prosop. O persoană care mă îmbrăţişează cu căldura unui prosop, iar alteori mă respinge, e aspru (precum prosopul aspru pe care îl prefer pentru revigorare) aşa, să mă aducă cu picioarele pe pământ, la realitate.

Dacă într-o zi îţi voi zice că eşti ca un “prosop”, atunci să ştii că TU mi-eşti cea mai dragă persoană.

22 Responses to “ca un prosop”

 1. Hw

  Ce dragut. Nu m-am gandit in felul asta la un prosop. Desi sunt fan prosoape. :)

 2. si eu sunt fan prosoape… alta chestie comuna ;)

 3. Chips

  doamne cata frustrare bai cum ma sa fii “fan prosop” :|cum ma sa iti compari mama/un parinte cu un prosop chiar si metaforic….:| bai aveti o varsta dar o aveti degeaba…..

 4. Chip, era o comparatie si nu era vorba de mame/parinte, ci de o persoana draga… ai citit basmul ” Sarea in bucate”- Petre Ispirescu? Ti-o recomand, desi e cam tarziu pentru varsta ta.

 5. Hw

  Hahaha. Nu stiu cine este mai frustrat dintre noi Chips. Noi ca stim sa folosim o metafora? sau tu ca nu stii ce-i aia o metafora? Metaforic vorbind :D
  In plus termenul de fan a fost folosit doar pentru ca, la propriu de data asta, imi plac prosoapele. Le folosesc des, deci..?

 6. Chips

  old @ full of regretz that’s how i like em ! ;) hw cum se spune si pe net….U be TROLLING MAN ! Si carmen nu am citit sarea in bucate… dar o ascultam de 100 de ori pe zii si acuma am discul :) no pick-up though … oricum tot e de rahat sa compari si o persoana draguta cu un prosop IN SPECIAL O MAMA !

 7. Chips, ma repet, nu era vorba despre mama… fetitele discutau despre mamele lor… dar nu trebuie sa-ti dau prea multe explicatii.

 8. Pot sa fiu eu prosopul tau ? :D

 9. Sidorico, te accept ca prosopel de fata… ca esti foarte fina. :)

 10. Amelie

  Daaa… un prosop. Te stergi pe el si il arunci cat colo… =))

 11. pink

  da si mie imi plac prosoapele, nimic nu e mai confortabil ca un prosop pufos si gros, mai ales dupa o baie :) catalogam ca fiind lucruri marunte unele chestii dar de fapt ne aduc mult confort si placere…si nici nu ne dam seama de asta

 12. @ pink, asa e… eu sunt dependenta de ceas, apa si prosoape :)

 13. nu va mai certati, poate chips e mai mamos asa sau poate nu a cunoscut atingerea unei femei de’i asa vehement. cand eram eu mic si onanist a fost un soc sa vad ca atingerea unei femei e alta decat ce’mi imaginam eu in momentele de intimitate
  in alta ordine de idei poate el asteapta sa se usuce rastimp in care pe frigu asta ingheata deci… e justificata reactia

 14. carmen

  @ Lost, Chips e mic… o sa creasca el si o sa-si doreasca si un prosop :D

 15. mic? da, deci rest my case

 16. Foarte interesant si … foarte adevarat. Nu m-am gandit niciodata la un prosop din punctul asta de vedere, dar gasesc metafora foarte adevarata si draguta. :)

 17. Multumesc, Andera! Bine ai venit in “casa” mea! :)

 18. Bine te-am gasit! :)

 19. Si mie imi plac prosoapele. Dar nu imi place sa umble altcineva cu prosoapele mele personale. Fiecare are prosoapele lui si numai ale lui (copiii , sotul, eu, musafirii). Chestie de ” asa vreau eu” sau asa am gandit eu ca e bine, sau egoism . Asta este.

 20. @helen, prosoapele mele sunt doar ale mele… daca cineva imi ia vreunul din prosoape, nu-l mai iau inapoi :)

 21. Postul asta e ceva de gen` povestea “Sarea in bucate” nimeni nu s-ar fi gandit la ea dar cu toate astea e asa utila .Aceeasi idee si cu prosopul
  Interesant!

 22. @ oana: Asa cum simte fiecare.Pentru mine, o persoana foarte draga si foarte apropiata, este ca un prosop pufos si cald. :)


Leave a Reply