22 aprilie- Ziua Pamantului

This entry was posted by on Wednesday, 21 April, 2010 at

42-16875340

Azi a trebuit sa-mi petrec vreo doua ore prin biblioteca scolii. Mi-am adus aminte ca, atat inainte de vacanta de primavara, cat si dupa vacanta, in scoala, au fost mai multe activitati ECO, in care s-au implicat atat cadrele didactice cat si elevii de la clasele I pana la cei de a VIII a… Suntem intr-o competitie internationala “Eco-Scoala”, un program pentru managementul mediului si certificarea scolilor care il implementeaza, coordonat la nivel international de Fundatia de Educatie pentru Mediul Inconjurator (FEE). Cu aceasta ocazie s-a realizat si revista programului Eco- Scoala “Aproape de sufletul naturii”, facand parte din proiectul “Din inimi curate pentru o natura curata”. Am intrat si eu in posesia unei astfel de reviste, care mi se pare foarte interesanta, frumos ilustrata cu activitatile elevilor din scoala noastra, povesti, compuneri si poezioare inchinate naturii… Am gasit si ” Calendarul Naturii”, care este foarte incarcat in evenimente. Si daca tocmai a trecut “Luna Padurii” (15 martie- 15 aprilie),”Ziua Mondiala a Apei”(22 martie), “Ziua Mondiala a Meteorologiei”(23 martie), “Ziua Pasarilor”(1 aprilie), in care am plantat pomi, am sadit flori, am curatat parcurile, am facut cuiburi la pasari, iar toate astea sunt ilustrate in aceasta revista, iata ca, maine 22 aprilie este “Ziua Pamantului”. Jumatate din revista cuprinde poezii, compuneri si povesti scrise de elevii scolii. Printre ele am gasit o poveste scrisa de un elev de-al meu, de la clasa a IV a. Si pentru ca, maine este “Ziua Pamantului”, iar povestioara se numeste ” Povestea Pamantului”, o postez si aici.

“POVESTEA PAMANTULUI

Pamantul nostru este minunat. Este scaldat in numeroase raze aurii, nins cu fulgi pufosi de nea, stralucitor de atatea ploi, mangaiat de adierile de vant, admirat de celelalte planete pentru vietatile carora le este casa.

Intr-o zi, prietena sa, Luna, care ii sta alaturi tot timpul, observa ca pe Pamant se starneste o mare zarva. Erau oamenii care se rasculasera fara nici un motiv: aveau toate bogatiile fara sa li se ceara nimic in schimb. Pamantul nu dorea decat sa fie lasat in pace, sa-i fie respectate padurile, animalele, florile si iarba, iar apele sa-i fie pastrate curate.

Fiind ranit adanc, Pamantul incepu sa zaca, iar in haina verde a padurilor au aparut semne de imbolnavire incat pasarile au inceput sa zboare departe cu tipetele lor infricosatoare.

Vazandu-l gemand de durere si revolta, Luna a plecat dupa ajutor. A chemat Ploaia si Soarele ca sa-l ajute sa se vindece si sa arate ca inainte. Ranile Pamantului se inchideau insa foarte greu, pe locul fostelor paduri abia se zarea cate un palc de copaci firavi, apele au inceput sa se limpezeasca, insa nu rasarise nicio floare si nicio pasare nu-si facuse cuib.

Asa a trecut mult timp, poate o mie de ani, si, intr-o dimineata, Luna observa schimbarile mult asteptate: rasarise iarba, pasarelele ciripeau, muntii se acoperisera de brazi, se auzea galopul cailor pe campii, iar oamenii erau fericiti. Pamantul isi vindecase ranile si sufletul si-i iertase, poate, pe cei care i-au facut rau.

De la aceasta intamplare oamenii nu s-au mai razboit cu natura, nu i-au mai provocat rani, ci au trait in armonie, au pretuit si ocrotit Pamantul cu frumusetile si bogatiile lui. Nu au uitat ca este casa lor si de sanatatea lui depinde viata tuturor.”

Buga Bogdan Andrei (Bobi), clasa a.IV.a D- profil inot

… Si inca ceva: „Ziua Pamantului” a fost stabilita in 1970… ne-am nacut in acelasi an ;)

12 Responses to “22 aprilie- Ziua Pamantului”

 1. Doina

  Felicitari elevului tau…e minunata compunerea lui!

 2. carmen

  E un copil inteligent, cuminte si talentat. :)

 3. un copil minunat sifrumos o compunere mumoasa FELICITARI

 4. UAUUU

 5. vai vai… pai se poate asa ceva ?

 6. interesant blog… cam putine articole da in rest e ok

 7. mancalar tata de google

 8. nu regret ca am dat de blogul acesta..

 9. %d

  se incarca cam incet… si e pacat

 10. Bună Ziua
  Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
  Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
  Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
  Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
  Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhisper_com sau un email radiowhisper_com@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
  Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

 11. Multumesc pentru aprecieri!

 12. 3 puncte în acest articol sunt fara îndoiala cele mai bune pe care le-am vazut vreodata.


Leave a Reply