WCnet… o afacere de criza

This entry was posted by on Wednesday, 7 April, 2010 at

N-am mai scris de multisor…nu ca n-as fi avut ce sau despre ce scrie, dar n-am avut timp, am fost foarte ocupata. Am muncit ceva mai mult decat ar fi fost normal.
Acum sunt in vacanta. A trecut si Pastele si mi s-a deschis pofta de scris, de povestit.
Despre Pasti am mai scris si anul trecut si prefer sa pastrez amintirile de anul trecut, cand eram mai multi la masa, sa pastrez amintirile din copilarie legate de Pasti (vezi aici).
Ca in fiecare an, de Pasti, am fost la tara, la mama mea. Imi place la tara, e liniste si aer curat. O singura problema am, care ma face sa nu stau mai mult de doua zile la tara,  WC-ul.
Anul asta, de “iepuras”, special pentru mine, fratele si cumnatul meu mi-au construit un WC nou, pentru ca sunt “simandicoasa” cand vine vorba de necesitati si pentru ca, parintii mei, au cumparat o casa la tara, iar aceasta nu are canalizare(in tot satul nu exista canalizare), iar WC-ul era vechi, mie nu prea imi tihnea la “locul de odihna”. Cand venea vorba sa raman o zi in plus la tara, incepeam sa fac nazuri din cauza WC-ului. Vechiul WC nu prezenta, pentru mine, siguranta, intimitate si nici igiena necesara, desi era bine intretinut, dar numai gandul ca il folosisera si alte persoane de atata amar de vreme, inafara de cei din familia mea, ma facea sa ma inhib si sa plec acasa. Asa ca s-au hotara sa-mi faca sederea la tara mai placuta… mi-au facut cadou un WC nou, acceptabil pentru mofturile mele, comod si spatios(sunt claustrofoba).
Aceasta va fi mostenirea mea, trebuie sa-mi faca si acte pe el.
Totusi as mai vrea niste imbunatatiri cum ar fi: geam termopan fumuriu, cu vedere la ulita, odorizant pe senzori cu miros de lacramioare (daca se poate). Am fost multumita dupa ce i-am facut proba. Mult mai multumita am fost in ziua de Pasti, pe seara, cand, avand ceva mai multa treaba la noua mea mostenire, mi-am luat si telefonul mobil cu mine, sa ma joc pe el, ca ce altceva as fi putut face intr-o zona unde nu este semnal Vodafone, decat sa te joci pe un telefon mobil… Mare mi-a fost mirarea cand au inceput sa intre mesajele “garla” si sa constat ca, in acel loc, numai in acel loc, aveam semnal full pe vodafone si, culmea, merge si netul pe mobil. Sa tot stai pe buda si sa vorbesti pe messenger. Atunci mi-a venit  idea unei afaceri…sa infiintez un “WCnet”, ca tot suntem in criza si salariul s-a micsorat. Ar fi o afacere rentabila…as inchiria cu ora.
Ma gandeam ca ideea de “WCnet” ar da roade in institutiile publice, banci, finante, administratii financiare…Dotarea toilettelor cu wireless si laptop-uri, ar economisi foarte mult din timpul cetateanului platitor de taxe, ar reduce cozile la ghisee… n-ar mai astepta functionara de la administratia financiara(pe astea am eu boala),  sa se intoarca de la toiletta, dupa o juma de ora… ele ar putea sa opereze/ inregistreze actele din acel loc.

img_0028


Leave a Reply