2 in 1

This entry was posted by on Wednesday, 6 January, 2010 at

Nu ma uit la TV, decat foarte rar. N-am mai vazut un film cap-coada de ani de zile… Sambata sau duminica, nu stiu excat, neavand loc la calculator si nici alta treaba, butonand telecomanda, am dat peste filmul “Memoriile unei gheise”. Initial doar am banuit ca ar fi acel film, pentru ca nu am citit nici cartea, n-am prins nici de la inceput si nici nu stiu daca e serial… Am prins doar o parte, dar mi s-a parut interesant.

Am uitat ce-am vazut la TV, poate nici nu-mi aduceam aminte daca, in seara asta, nu vroiam sa ascult  “Sonata Arctica- Daylight”, dar nu oricum, am vrut sa vad si ceva clip, pentru ca o aveam doar audio… Si am cautat pe youtube. Am gasit clip exact cu secvente din acel film,  exact ce am urmarit in weekend.

Am cautat pe net, mi-am comandat si cartea s-o citesc, ca mi s-a parut interesanta…. Si am dat si eu un copy/paste, ca asa se poarta.  ;)

“Bestseller international, numarul 1 in topurile din Europa si America, vandut in peste 4 milioane de exemplare si tradus in peste 35 de limbi. Ecranizarea romanului poarta semnatura regizorului Rob Marshall si a primit in 2006 un premiu Globul de Aur, 3 premii Oscar si 3 premii Bafta.

Ce este o gheisa? Un obiect al dorintei. O opera de arta in miscare. Un actor, un artizan, un entertainer, dupa traditia japoneza. Un tip uman la granita cliseului cultural, imposibil de redat in categoriile occidentale. Sau poate doar o femeie care poseda, in cea mai inalta masura, rafinamentul artelor lumesti.

Chiyo, o fata dintr-un sat de pescari, este vanduta unei okiya pentru a fi initiata in artele gheiselor. Ritualurile seductiei sunt nenumarate, intr-o lume al carei esafodaj se sprijina pe culorile unui chimono, pe dezgolirea unei cefe pictate, pe licitarea virginitatii unei adolescente sau pe teserea unei intrigi de budoar. Sayuri, pe numele ei de gheisa, ajunge sa stapaneasca destine, sa detina secrete si sa construiasca un imperiu al erotismului ritualic.”

Iar aici melodia…mi-e lene sa mai dau si versuri.

One Response to “2 in 1”

  1. Nu am vazut filmul.
    Am fost plecata cand a fost la tv, la naiba!
    Pacat ca nu pot asculta nici piesa, ca nu am boxe la birou :P


Leave a Reply