Trebuie doar sa crezi

This entry was posted by on Saturday, 12 December, 2009 at

dsc_5068

Ieri am avut serbare la clasa I cu profil inot. L-am adus pe Mos Craciun la bazinul de inot…Bucuria copiilor a fost mare, surpriza placuta, “mosul” cu sacul incarcat cu daruri… Suna frumos nu? Ei bine, in spatele acestei serbari si a bucuriei copiilor exista o povestioara…o promisiune, o dorinta si un OM.
Povestea incepe in urma cu o saptamana, pe 4 dec… Discutam cu invatatoarea de la clasa I (clasa la care predam amandoua fiind clasa cu profil inot), despre serbari si “Mosi Craciuni”, avand amandoua activitati, pe luna decembrie, la aceasta clasa, legate de “Mos Craciun”. Dar in clasa I de inot sunt foarte multi copii fara posibilitati materiale (unii dintre copii nu-mi veneau la ore din cauza ca, parintii n-au avut bani sa le cumpere papucei si costume de baie… dar am rezolvat si asta), iar invatatoarea, auzindu-ma ca vreau sa aduc “Mosul” la bazinul de inot, mi-a zis ca nu au de unde da bani pentru cadouri, pentru ca trebuie sa dea bani si pentru activitatea ei, pentru cadourile pe care le vor primi de la “Mosul” de la serbare… si n-au adus decat 5 copii banii. Am zis ca renunt eu, dar le-am promis copiilor ca il aduc pe “Mos”… Am hotarat ca urmatoarea ora sa le spun ca nu-l mai aduc pe “Mos”pentru ca nu sunt cuminti… Culmea, in acea ora au fost cei mai cuminti copii… N-a mers, asa ca trebuia sa ma tin de promisiune. M-am hotarat sa iau cadouri din banii mei, dar salariul intra dupa serbarea lor… Eram dezamagita, foarte dezamagita pentru ca nu-mi place sa nu-mi tin promisiunile, mai ales fata de copii.
Seara, intrand pe net, un prieten m-a intrebat de vorba, pe messenger… si i-am povestit despre dezamagirea mea. M-a sunat si am discutat mai multe despre asta, iar in final mi-a zis: “Nu-i o suma mare, iti trimit eu maine, da-mi adresa!”. I-am dat doar numele si prenumele, oficiul postal si localitatea. Nu ma asteptam ca a doua zi sa ma sune si sa-mi zica: “Merg sa-ti pun banii la posta, daca mai e nevoie de alte date, te sun!”
Ei bine, acest OM, pe care nu l-am vazut niciodata, nici macar in poza, care pana acum este doar o voce la telefon si un ID de messenger, omul asta are un suflet, iar eu l-am comparat cu “Mos Niculae”, pentru ca  nu stiu cum arata fizic, nu-i stiu chipul, dar i-am cunoscut sufletul… exact ca si “Mos Niculae”, face cadouri si indeplineste dorinte… Mi-a indeplinit dorinta si mi-a dat posibilitatea sa-mi tin promisiunea fata de copii, exact in dimineata de “Mos Niculae”. Mi-a zis sa nu-i multumesc, a facut acest gest pentru copii… asa ca nu-i voi multumii, dar il voi aprecia si mai mult.
Si pentru ca mi-a trimis mai mult decat era nevoie, dupa ce am cumparat cadouri pentru toti copiii din clasa I F, din restul de bani am cumparat cateva lucrusoare si dulciuri, pe care le-am facut cadou celor 3 copii ai unei familii sarace.
Trebuie sa-i multumesc lui “Mos Craciun” (Dan Dobre – aka LUP), de la Kiss FM Giurgiu,pentru prezenta si prestatia de “Mos”, si il astept si luni la serbarea “pe uscat”, la sala de festivitati, pentru a aduce cadouri si acolo, dupa ce copiii il vor incanta cu poezii, pentru ca l-au indragit foarte tare.
…Si pentru ca suntem pe ultima suta de metrii pana la Craciun, va doresc sa vi se indeplineasca toate dorintele! Trebuie doar sa crezi si vei primi ce iti doresti!

dsc_5101

6 Responses to “Trebuie doar sa crezi”

 1. mototol

  Dulcika povestioara..inka un ex de ,,craciun efect,,

 2. Dupa cum ziceam…..si un Mos de criza poate face multe…. :))
  Iti dau si eu scrisorica mea luni sa i-o dai Mosului, da? :p
  Poate primesc ce vreau…. :d

 3. Iată că mai sunt printre noi şi oameni “de bine”, oameni despre care se poate scrie, fără reţinere, cu litere majuscule. OAMENI!
  Să-i dea Domnul sănătate cât cuprinde şi posibilitatea de a face gesturi nobile câtă viaţă lungă va avea!
  Şi ţie, pentru gândurile şi iniţiativele tale pline de suflet, asemenea!
  Sărbători fericite alături de toţi cei dragi şi apropiaţi ţie!

 4. Doina

  Carmen, mi-au dat lacrimile…de bucurie, fireste!
  D-zeu sa-i fie mereu aproape acelui OM! Astfel de gesturi sunt de-a dreptul divine! Sarbatori frumoase, si tie si celui ce a fost “Mos Nicolae”!

 5. Foarte interesanta abordarea subiectului , Super redactat.

 6. salamior, multumesc!


Leave a Reply