Duminică aşa cum mi-am dorit

This entry was posted by on Sunday, 12 July, 2009 at

ploaia-primavara

new-image

De mult timp îmi doresc să plouă.

De mult timp îmi doresc să plouă şi să stau acasă. Ploaia îmi face bine. Sunt dependentă de apă. Din cauza căldurii, în ultima vreme, de vreo 2-3 săpatămâni, nu m-am simţit bine. Îmi doream să plouă, să plouă bine câteva zile la rând… să-mi revin. Am fost tensionată în ultima vreme, cu gândurile vraişte, cu tensiunea mica… Acum mi-am revenit. Ploaia mă linişteşte, apa în general mă linişteşte.
Unii spun că sunt ciudată, că n-au mai auzit de aşa ceva. Eu cred că sunt normală, doar dependentă de apă şi de ceas. Sunt două lucruri fără de care nu pot trăi. Nu ştiu care este explicaţia, din punct de vedere psihologic, dar dacă ştie cineva, îl rog să-mi spună şi mie.
În altă ordine de idei, ploaia mă fascinează, mă eliberază şi mă protejează. Da, când plouă, mai ales când ploua cu tunete şi fulgere mă simt în deplină siguranţă. Nu credeţi?… Păi când plouă este puţina lume pe stradă, numai persoane paşnice care ştiu să se bucure de ploaie… Când plouă nu vin hoţi, că lasă urme, deci nu intră nimeni peste tine în casă, nu-ţi dă nimeni în cap.
Ploaia e ca o mângâiere pentru sufletul meu, mă calmează şi îmi spală gândurile grele.
Şi ca să vedeţi că am dreptate, vă arăt cât de frumos redă ploaia pictorul Leonid Afremov.

leonid_afremov_paintings_19together_in_the_storm_by_leonidafremov

rainy-walk-with-daddy-leonid-afremovleonid_afremov_204leonid_afremovbd709800-ddae-4826-a4f1-7b33f51577e51207782200lc5khuz1autumn_park____leonid_afremov_by_leonidafremov22

Sunt doar câteva dintre picturi :)

6 Responses to “Duminică aşa cum mi-am dorit”

  1. barizoana

    sunt minunate:X
    http://www.youtube.com/watch?v=uERmScdTjwI

  2. adevarat… sunt extrem de frumoase picturile… dar nu te inteleg cum de iti place ploaia… si eu sunt oarecum dependenta de apa… as sta numai in apa… dar nu in ploaie… mie nu imi place ploaia… eu sunt invers… ma simt bine cand e soare mult si foarte cald… cand ploua sunt deprimata… :D … sau imi mai place acea ploaie de vara ce tine doar 10 minute :D

  3. Foarte frumos blogul, abia asteptam o noua postare.Are de toate, chiar si tablouri frumoase.Iar despre ploaie ce pot sa spun decat Da-i Doamne, da-i!Spala-ne pacatele!

  4. Excelente picturile. Iti recomand sa le promovezi in GALERIA de ARTA (on-line) http://www.promo-art.ro, alaturi de alti artisti. Eu de cand am expus aici, am vandut ceva lucrari, in numai 2 saptamani, dar ceea ce conteaza este ca aceasta galerie promoveaza in special artistul si activitatea sa artistica, cu posibilitatea de a vinde lucrarile contactand direct artistul, fara intermediari sa comision la vanzare. E forate eficient. Te asteptam printre noi. Merita fiecare banutz! Toate bune!

  5. Daca este adevarat ce scrii sa stii ca sunt dependent de ploaie,,cind nu ploua sunt trist si nu mai simt siguranta necesara existentei mele in plan fizic.Am deschis pc si gindeam sa pun intrebarea pe google:de ce sunt linistit cind ploua????/si…..gasesc blogul tau,,,mda cred ca dumnezeu ma indruma sa caut…..dar ieu nu caut coincidente sau ocazii sa cunosc,,,,,sa agat….NU vreau sa aflu ce se intimpla cu mine??ci vreau sa stiu ce legatura am cu acest FENOMEN ploaia….poate mai ai ceva subiectel pe marginea acestui subiect…Cu respect,,,Leo.

  6. i like it ;-)


Leave a Reply