O carte pe lună – Micul Prinţ

This entry was posted by on Monday, 11 May, 2009 at

Vineri am primit o carte, de la Ioana, pentru ca i-am recunoscut că n-am citit-o…este vorba despre “Micul prinţ” de Antoine de Saint-Exupery .
“Micul prinţ” este o capodoperă a literaturii universale, destinată atât copiilor cât şi adulţilor , având ca teme principale prietenia, dragostea şi frumosul.

O poveste minunată, cu elemente de fantezie pentru copii şi filosofie a omului. Copiii citesc această carte ca pe o poveste. Adulţii citesc printre rânduri.
Micul Prinţ aminteşte multe adevăruri simple, pe care noi adulţii le-am uitat. Prin ochii unui copil, “Micul Prinţ”, adulţilor li se aduce aminte cum sunt privite lucrurile din punctul de vedere al unui copil, ceea ce reprezintă idei fundamentale ale conceptului de fiinţă.
Pare amuzant dar este de fapt ceva ce am uitat în modalitatea  de a vedea viaţa când eram copii ca Prinţul.
Mie mi-a plăcut foarte mult întalnirea “Micului Prinţ” cu vulpea.
Puteţi asculta povestea dând un clik aici, Micul Prinţ …şi chiar puteţi  viziona o parte din poveste. ;)5 Responses to “O carte pe lună – Micul Prinţ”

  1. nici eu nu am citit cartea… cu toate ca in liceu daca imi aduc bine aminte era in manuanul de clasa a IX a, si acum am ascultat-o prima data… ehh cat de frumos :D

  2. Citind cartea altfel vezi lucrurile…deja eu am putut face comparatii ;)

  3. Vaaaai… cum sa scrii cu atat de multa detasare?
    Micul Print este una dintre acele carti care nu se citeste, ci se simte… iti curge prin vine si nu poti sa nu ramai cu un usor sentiment de nostalie, privindu-ti viata si comparand-o cu evenimentele din carte…
    Pe mine ma da peste cap de fiecare data cand citesc cate un pasaj.

  4. Bia, in urma cu aproape un an, rasfoind o carte de literatura de clasa a IV a, am dat peste fracmentul, chiar cel in care printul vorbeste cu vulpea :)… pe vremea mea nu se studia in clasele primare :)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Carmen Sima | Blog » o carte pe luna – calutul cocosat

Leave a Reply