duzina de cuvinte – de toamna

This entry was posted by on Saturday, 17 September, 2011 at

 

Azi mai deschid un sertaras cu amintiri… caut zambete si imbratisari, niste vechituri dintr-un septembrie tarziu, de mult uitat de tine, inca viu pentru mine… simt o nevoie acuta de imbratisare… mai stii ziua aceea- “noaptea solara” ai numit-o tu, pentru ca era eclipsa totata de soare-  clipele acelea de intuneric, cand ne cautam bajbaind prin apa din piscina… ne-am gasit cu apa prelinsa pe trupuri… destinul ne-a adus impreuna, atunci, acolo, in acea clipa… ca un caine scaldat in zoaie am primit imbratisarea ta, m-am lipit la pieptul tau… ai fost ca o aspirina, ca un pansament, pentru durerea sufletului meu… mi-a facut bine, nu stiu ce: tu sau eclipsa?

Merg pe strada cu gandurile imprestiate, nu mai stiu in ce zi suntem, nici cine sunt… e marti, 13 septembrie 2011… a fost poate ce-a mai grea zi decisiva zi din viata mea… stiu ca mi s-a facut rau la un moment dat, dar am reusit sa nu lesin… mirosul fetid al frunzelor moarte imi inteapa narile… ici, colo, cate o castana cade, topaind in salturi mici inaintea mea… incerc sa-mi adun gandurile si amintirile, intr-un septembrie prea cald si mult prea departe de vara noastra si de “noaptea solara”… chipul tau placid imi apare in fiecare frunza cazuta si-mi pare ca-ti aud vocea in fiecare castana care se rostogoleste pe asfalt… revin la realitate, lasand in urma amintiri si regrete, iubiri de-o clipa ce uneori par vesnice, ma las purtata de pasi, pe aleea plina de frunze galben- roscate, intr-o abandonare a timpului prelins peste noi.

 

Si asta e septembrie care m-a starnit aseara; :)

alte persoane implicate in duzina: citaredskytibivirusachevero, rokssana, dagatha,scorpiovalentinadictatura justiţiei

10 Responses to “duzina de cuvinte – de toamna”

 1. Frumos…
  Îmi place şi frunza roşie.

 2. trist… sau mai curând, nostalgic. Și foarte, foarte frumos :-)

 3. vero, atat imi place si mie din toamna, culorile ei :)

 4. nostalgic, da… trista a fost ziua de marti, 13 septembrie, pentru unii copii, pentru ca am lipsit eu de la scoala :)

 5. Iubesc toamna, aproape la fel ca pe primavara, are niste culori inegalabile si irepetabile… dar ma si intristeaza, mai rau ca o iarna grea. Iar septembrie este, fara discutie, cea mai frumoasa luna a toamnei! Sa fie septembrie, deci! :)

 6. sa fie, dar vreau si ploaie… putin gri nu strica :)

 7. Din cand in cand, mai avem nevoie si de stari melancolice,nu?

 8. virusache, avem nevoie de stari melancolice sa nu uitam ce-a fost frumos :)

 9. Imi place cum reusesti tu sa transmiti…
  Eu iubesc toamna, nu pentru ca este nostalgica, nu ca ma face sa inteleg ca a trecut vara ci pentru ca imi deschide sufletul pentru …primavara. Incerc din rasputeri sa traiesc in prezentul plasat in perspectiva lucrurilor frumoase ce vor veni…
  super fain e incadrata frunza

Trackbacks/Pingbacks

 1. sîmbăta duzinei de cuvinte « Tiberiuorasanu's Blog

Leave a Reply