duzina de cuvinte – în fugă

This entry was posted by on Saturday, 3 September, 2011 at

 

Săptămâna asta am fost tot într-o fugă. O săptămână plină şi obositoare. Luni a început BAC-ul sesiune august-septembrie, iar azi s-a terminat. Am avut si examen cu clasa I – înot şi… şi alte probleme personale, care mi-au consumat energia, de care nu vreau să vorbesc aici, acum… niciodată în acest spaţiu.

Nu ştiu cu care zi a săptămânii să încep, dar o să încep cu fiecare dimineaţă, ca toate se derulează în acelaşi ritm… M-aş fi oprit la ziua de miercuri, dar o las pe altă dată, ca şi acum mă apucă boala când mă gândesc la ziua aia…

În fiecare dimineaţă mă trezesc cu noaptea-n cap. N-aş vrea să mă vedeţi cum mă manifest dimineaţa, mai ales când mă grabesc, zici că sunt teleghidată… cu ochii cârpiţi de somn, pe care deabia îi pot ţine deschişi şi îi simt de parcă cineva mi-ar fi turnat mălai în ei, pun ibricul pe foc să fac cafea, timp în care mă uit pe geam cum începe să se crape de ziuă, mai urmăresc câte o cioară care zboară croncănind spre alt cârd de ciori, la fel de gălăgioase ca şi ea… las cafeua pe masă să se liniştească şi merg să-mi fac un duş… ies din duş(deja încep să văd cu alţi ochi totul), trec prin bucătărie, iau prima gură de cafea, îmi arunc iar ochii pe fereastră şi nu ştiu cum, în fiecare dimineaţă, ca o vrajă, prin crăpătura de ziuă, în zarea aurie, soarele se ivişte sfios, rotund, ca un gălbenuş de ou. Mă duc grăbită să iau camera digitală pentru a imortaliza momentul şi fac o poză, doua, trei…( aici pierd cel mai mult timp şi uit de ce m-am trezit)… Când mă uit la ceas este deja destul te târziu şi încep să mă agit, îmi iau ustensilele şi merg iar în baie, de data asta pentru a-mi accentua puţin frumuseţea cu niţel creion şi rimel, apoi trec la îmbrăcat, mai iau o gură din licoarea neagră, dulce şi foarte tare, în timp ce mă îmbrac şi ca să fie cireaşa pusă pe tort, mă parfumez, mai iau o gură de cafea, îmi pun pe umăr geanta mare cât o traistă, care nu ştiu de ce e aşa de grea, dar ştiu că pot gasi aproape orice în ea, de la aspirină până la… stai aşa să mă uit ce mai am pe-acolo… 6 pixuri, 3 brichete, încărcătorul de telefon, două parfumuri (întotdeauna am doua- trei parfumuri în geantă sau rucsac), şerveţele umede şi uscate, maşinuţa suvenir de la compania aeriana flyniki, ochelarii, crema de mâini, un unguent de când am avut o arsură la mână, nişte chestii pe care nu vi le spun, etc… cu toate cele enumerate în geantă şi cu geanta pe umăr, ies în „goana calului” pe uşă, cobor cele trei etaje, mă arunc în taxiul chemat în urmă cu 5 min. şi o pornim către liceu, să supraveghez candidaţii la bac, să fiu supravegheată si eu, la rândul meu, de camerele de supraveghere, timp de 3 ore, în care mi-e teamă să mă scârm şi în nas, că mă văd în cameră… singurul lucru pe care îl iubesc  la supravegherile astea de  la examene este liniştea… trei ore de linişte :)

 

au şi ei duzina lor:  psipsina, virusache, tiberiu, redsky, vero, sara, dictaturajustiei, pisicaru, dagatha, rokssana, scorpio

25 Responses to “duzina de cuvinte – în fugă”

 1. Da, cred că liniştea aia nu e deloc de lepădat! :)

 2. vero, tinand cont ca din iarna se tot sparge pe langa blocul meu, e modernizeaza piata (eu locuiesc fix in piata centrala), se schimba stalpii de iluminat, se ingroapa cabluri, se schimba tevaraie… se fac santuri pe care le astupa si destupa de cateva ori… (o sa scriu despre asta in curand, am si poze doveditoare :))… mai linsite e la munca, macar, acolo, aud glasuri de copii :)

 3. La mine diminetile decurg putin diferit. Asta poate pentru ca nu folosesc rimel, inca :lol:

 4. papagigli, stii cat de nasol e sa te rimelezi in fuga, mai ales cand ai decat un an de cand faci lucrul asta?… iti bagi periuta aia in ochi, te sperii, clipesti, se intinde rimelul, te ustura, lacrimezi… =))

 5. Carmen, cam asa se-ntampla, ai surprins bine..Adevaru e ca ai de multe ori nevoie da liniste!

 6. eu dimineaţa scriu. şi uit să folosesc rimelul! :)
  bun revenit la joacă!

 7. si uite asa aflam lucruri noi :) si ne bucuram :)

  o sambata linistita sa ai Carmen !

 8. Hmm, sweet silence :D Nici mie nu prea îmi place dimineaţa, îmi miroase a ore de curs la ora 7. :(

 9. virusache, eu nu mai am liniste de prin iarna, de cand s-au apucat sa demoleze piata, sa faca sosea, sa ingroape tuburi, apoi sa le dezgroape, apoi sa ingroape iar tuburi… si uite asa de cateva ori( am surprins foto cateva faze de-a lungul acestor luni si urmeaza sa scriu despre asta, cand se vor termina lucrarile)

 10. psipsina, eu trebuie sa plec dimineata, asa ca ma aranjez putin, ca doar nu mai am 20 ani :)
  bine ati trecut pe la mine! :)

 11. rokssana, bine ai venit pe la mine! :)… cred ca e prima data, ca a trebuit sa-ti aprob comentariul :)
  ce lucruri noi ai aflat de-aici? :)

 12. Valentina, mie plac diminetile, dar sa nu ma trezesc in zgomot de picamer si sa nu plec in fuga de-acasa :)

 13. Va trebui să mă gândesc ce fac dimineața. Nu mă fardez , sunt alergică, ei bine adevărul este că pierd vremea pe net Mi-a plăcut să aflu ce fac altele

 14. dictaturajustitiei, nici eu nu ma fardez, din acelasi motiv… doar putin creion albastru si putin rimel( vara mi se mai deschid genele la culoare, de la soare ;) )
  eu nu pierd vremea pe net, ca muncesc dimineata, iar cand sunt acasa dorm pana pe la 10.00, apoi ma apuc de alte treburi, iar cand am timp de net, e copilul la calculator, asa ca mai intru si eu cand se elibereaza :)

 15. uh! Școala asta!eu una de bac nu mai vreau să aud.
  Pe fugă, pe fugă, dar ți-a ieșit bine duzina :-)

 16. dagatha, toti vrem sa nu mai auzim de bac, dar cineva trebuie s-o faca si pe-asta… tocmai de-asta m-am bagat la bac, ca nimeni nu vroia si atunci m-am oferit, desi eu n-am fost in vacanta, am muncit toata vara, pana pe 23 aug. :)
  multumesc! :)

 17. Cineva s-a întors :)
  Să înțeleg că e mai bine acum?

 18. mazgalica, inca nu-i bine, dar s-au mai limpezit apele :)

Trackbacks/Pingbacks

 1. Întoarcerea Vrăjitorului – 2 (poveste cu 12 cuvinte impuse înclusă în al douăzeci şi şaptelea episod din elucubraţia cu 12 zombi) | VERONICISME
 2. Joaca de-a duzina de cuvinte « Tiberiuorasanu's Blog
 3. duzina de cuvinte- te iubesc « psipsina
 4. DUZINA DE CUVINTE « Dictatura justitiei
 5. duzina de cuvinte 2 – a bate campii cu gratie | Rokssana's Blog
 6. Duzina de cuvinte (6) – Adio, pică frunza… « BLOG D'AGATHA
 7. Duzina de cuvinte-Jegarel si albinuta « Cataratorii

Leave a Reply