departe – marea

This entry was posted by on Tuesday, 21 June, 2011 at

“Mai am un singur dor:/ În linistea serii/ Sa ma lasati sa mor/ La marginea marii”

( M. Eminescu)

Am un dor nebun de mare… ma doare acest dor :( Stiu ca o sa vad marea si anul asta, dar mult mai tarziu. De obicei o vedeam de doua ori pana la aceasta data, dar anul asta… anul asta ma voi intalni cu marea tarziu…  iubesc marea,  as vrea sa traiasc acolo, undeva pe tarmul marii… sa vad rasaritul in fiecare dimineata si sa nu ma intereseze unde se termina marea… pentru ca marea tulbura si limpezeste ganduri si inimi, ineaca in valurile sale durere si amadaciune, alunga singuratatea, naste iubiri de-o clipa, de-o vara… de-o viata uneori. Marea e ca un balsam pentru sufletul meu, e inceput si speranta… niciodata sfarsit.

12 Responses to “departe – marea”

 1. Si mie imi place marea, dar cind e calma, altfel, mi se pare inspaimintatoare, oribila.
  Scrisesem de fapt un post referitor la tema asta, in care maa intrebam daca intr-adevar ne place marea in sine sau litoralul cu viata si vacantele lui. Si uite de ce imi puneam aceasta intrebare
  http://www.youtube.com/watch?v=4DlqVuNMydk&feature=related

 2. Blue, sa ajungi cat mai repede unde-ti place!La trecutu-ti mare, mare viitor.. :))

 3. Cine ma plimba si pe mine cu motorul din mijloc? :))

 4. carmen

  papagigli, imi place marea, apa… merg la mare intr-un loc mai linistit, nu in statiunea plina cu turisti si fitze… am un loc unde merg de aproapre 10 ani, un camping cu salcie salbatica, cu casute cu prispa, cu corturi, loc de joaca pentru copii, intre Mamaia si Navodari… in poza cu motoarele sunt casutele cu apartamente, chiar de langa plaja :)

 5. carmen

  virusverbalis, ajung, cel mai devreme, peste vreo 3 saptamani, cateva zile, apoi mai stau doua saptamani si iar merg, de ziua fiului meu, ca si-a exprimat dorinta de a-si serba ziua de nastere la mare :)

 6. carmen

  scorpio, nu te baza pe mine, ca mie mi-e frica sa incalic o “fiara” din aia… imi place sa le frivesc ;)

 7. nah, io ce să zic? paradoxu îi că nu mă omor după mare și de-abia ce m-am întors de la ea.
  o să vă povestesc, cum nu… deocamdată să mă limpezesc. dar îți doresc cu drag să ajungi la mare cât mai repede și să te bucuri de ea…

 8. carmen

  psipsina, tu te-ai intors de la Marea Egee, marea albastra… mie imi place marea noastra :)

 9. Si mie imi place la mare, dar fiind asa departe, avand si catel cu care e mai complicat sa gasim cazare, ma multumesc doar cu amintirile… Si sa stii ca am fost chiar si in luna decembrie si tot draga mi-a fost!
  Sa-ti treaca repede zilele pana o vei auzi, vedea.

 10. carmen

  cafeluta, acolo unde merg eu, poti lua si catelul ;)

 11. Blue , tu esti la o aruncatura de bat de mare…ar trebui sa mergi macar odata pe luna…..si mie imi place dar este asa departe de mine …si nici copii mici nu am ca sa-i duc la mare…din 1996 nu am mai foat pe acolo….dar iubesc marea si ma tin si eu dupa copii cand pleaca ei dar la alte mari in alte tari….tare as vrea sa mai vad marea noastra Neagra…

 12. carmen

  helen, nu trebuie sa am copil mic, ca sa merg la mare, pana anul trecut mergeam de cate ori vroiam… acum e doar o problema financiara, am si examenul de titularizare :)


Leave a Reply