duzina de cuvinte- o noapte la balta

This entry was posted by on Saturday, 18 June, 2011 at

Fusese o zi foarte calduroasa, de august. Invitatia la balta o acceptasem fara a sta pe ganduri… Era spre seara. Un soare mare si portocaliu, se ascundea dupa dealul inalt, aruncand limbi de foc catre cerul indigo. Din stufaris se auzeau aripi de rate salbatice, croindu-si drum catre cuib. Noaptea se asterne in tacere, peste balta, peste deal, peste ape… peste noi… Doar undita, aplecata peste balta, se mai vedea, in lumina lunii … Am adormit in cantecul subtirel al greierilor si oracaitul broastelor… Nu stiu cat am dormit, stiu doar ca, spre dimineata, m-a trezit un miros ademenitor, care m-a tentat sa ma ridic, de pe salteaua pneumatica, pentru ca nu i-am putut rezista. Fara nici un cuvant, m-am indreptat spre smochin, caci de acolo venea mirosul.. era mirosul inconfundabil de cafea la nisip, facuta de Horatiu, dupa o reteta turceasca :). Soarele a inceput sa se ridice si odata cu el, balta a prins viata si culoare.

 

17 Responses to “duzina de cuvinte- o noapte la balta”

 1. Gagico, esti tare! Mi-a placut foarte mult. Nu numai ca ai folosit toata duzina, dar ai facut-o cu dezinvoltura, naturalete si talent. Unde-ai fost pina acum? ;)

 2. Multumesc! Ma faci sa rosesc :)
  Pana acum am fost in bucatarie =))

 3. papagigli, n-ai observat sau te-ai facut ca nu observi ca am gresit un cuvant? :)… am remediat greseala, inlocuind cuvantul ” tentant” cu “tentat”, cel din urma fiind cel corect si impus ;)

 4. Salve,Blue! La fix! :)) Vezi ,ca e pluta pe lat.. :))

 5. carmen

  virusache, nu ma pricep la prins peste… doar la gatit ;)

 6. he, he… bun venit în joaca noastră! cafea la nisip? vin şi eu, vin şi eu!

 7. Am la ibric, nu are cine sa-mi faca la nisip :)… da e buna si asta, am si ciocolata “merci”;)

 8. Foarte frumoasă tema, dă un aer aerisit și de vară :)
  Uite cum mă provoci tu să-mi schimb și eu tema și doar am zis ca nu o mai schimb așa des :))

 9. Ti-am zis ca sunt in perioada de schimbari :)

 10. Teme asemănătoare cu asta pe care o ai mai găsești aici http://www.ezwpthemes.com/ și în blogroll-ul de la sfârșitul paginii.
  Și vezi ce schimbări mai faci, acuși aud că ți-ai schimbat soțul :))

 11. mazgalica, inca il mai tin :)
  Merci!

 12. nici nu stiu ce sa cred…te-ai jucat cu niste cuvinte si ai compus asa o poveste minunata sau chiar ai trait acele momente frumoase in balta ? …orice ar fi, mie imi place foarte mult locul une ai poposit pentru o noapte in balta….

 13. carmen

  helen, se intampla demult ;)

Trackbacks/Pingbacks

 1. Duzina de cuvinte-De-a pescuitul.. « Cataratorii
 2. duzina de cuvinte- început de vară « psipsina
 3. provocarea nr 17 « psipsina

Leave a Reply