Archive for October, 2012

de toamna… conserve

Posted by on Wednesday, 17 October, 2012

A venit toamna… doar in calendar, ca afara e tot vara… pentru ca e tot vara, orele de educatie fizica le fac in curtea scolii, dupa ora 10:00, ca atunci se incalzeste… scoala este in cartier, intre blocuri mai mult sau mai putin comuniste, chestia este ca toate bucatariile apartamentelor din bloc sunt pe partea cu curtea scolii, exact acolo unde imi desfasor activitatea… si cum dimineata nu apuc sa mananc, pentru ca timpul e scurt de la trezire, dus, baut cafea, imbracat si plecat la munca, ma apuca foamea si pofta taman in orele de educatie fizica… n-am numarat cate bucatarii sunt in dreptul terenului pe care imi desfasor activitatea, dar sunt suficiente ca sa ma faca sa balesc de pofta, de la mirosurile care ies, parca facadu-mi in ciuda, pe ferestrele sau burlanele hotelor din bucatarii… cum am ore de la 8:00 la 14:00, cred ca ma voi imbolnavii de pofta… ce sa va spun?… va inchipuiti: chiftele, ciorbe, omlete, fripturi… intr-una din zile, cineva facea muraturi… castraveciori, gogosari… asa mi-am adus aminte de o reteta de gogosari umpluti cu vinete prajite si usturoi, pe care o facea soacra-mea, cu ani in urma… am zis in fiecare an ca o sa fac si eu, dar niciodata nu m-am hazaradat s-o fac, din diverse motive… in ziua aceea mi s-a facut pofta cumplita de gogosari din aia, asa ca m-am hotarat sa-mi incerc norocul, pentru ca am crezut ca-mi plesneste sutienul de pofta… urmatoarea zi mi-a adus soacra-mea tot ce-mi trebuia, din gradina de la tara, si m-am apucat de treaba… am facut doua borcate de vreo 3 kg… mi-au iesit foarte buni, desi era pentru prima data cand am facut…

 

… aproape ca s-au terminat cele doua borcane, asa ca m-am hotarat sa mai fac o tura, dar de data asta in borcane de 800 gr, ca sa fie mai multe sa le duc in balcon, sa nu le mai vad in fata ochilor, ca sa nu mai fiu tentata sa mananc… apoi m-am gandit sa fac afacere, sa vand produsul (asta gandeam in timp ce prajeam vinetele, ca sa-mi ocup mintea cu ceva), dar nu stiam ce pret sa pun… m-am gandit, chiar, sa ma extind ( daca merge afacerea) si sa incep si export, in Anglia, ca, m-am gandit eu, langa  ”fish and chips” al lor, ar merge si niste “peppers stuffed with roasted eggplant and garlic” ( nu stiu cum se spune gogosar, dar sper sa fi scris bine restul ;) )… dar mai bine ar fi sa ma mut in Anglia si sa produc acolo… sa-mi fac o fac o fabricuta de conserve, e?… vise taica, vise…