Archive for June 17th, 2011

se apropie vacanta

Posted by on Friday, 17 June, 2011

A venit vremea ca munca unui an de scoala sa fie rasplatita. Pentru copii cu premii si medalii, pentru profesori si invatatori cu satisfactia concursurilor castigate de elevi, in urma muncii lor, cu notele obtinute la invatatura, atat in cadrul scolii cat si in concursurile nationale la care au participat elevii.

E perioada serbarilor de sfarsit de an… Unii au terminat clasa I, iar serbarea este dedicata abecedarului, din care au deprins tainele cititului si scrisului, altii termina clasa a IV a, iar serbarea este dedicata Doamnei Invatatoare, care le-a indrumat pasii si i-a invatat sa dezlege tainele liniutelor si bastonaselor, a adunarilor si scaderilor… Doamna Invatatoare, care cu rabdare si intelegere le-a ascultat supararile, i-a incurajat si i-a sustinut pe parcursul a 4 ani.

Nu sunt invatatoare, dar lucrez cu clasele primare, asa ca am participat si eu la serbarile lor. Amintesc doar de “Serbarea Abecedarului”, la clasa I si “Raman bun Doamna Invatatoare”, la clasa a IV a, deoarece sunt cele mai emotionante serbari, indiferent de generatia care mi-a trecut prin mana.

La clasa I, au fost personaje si costume frumoase: greieri si furnici, “carnavalul meseriilor”", anotimpurile… premii, diplome si medalii… emotie si bucurie deopotriva… Daca la clasa I si la celelalte clase ( a II a si a III a) am reusit sa fac cateva poze, la clasa a IV a, din cauza emotiilor am uitat de aparatul foto… si nici n-am vrut, in sufletul meu, sa fac vreo poza. A fost cea mai emotionanta serbare, la care am participat… o clasa care a lasat o particica in sufletul meu, o clasa cu care mi-a fost drag sa lucrez cu copii isteti, disciplinati si veseli… o clasa de copii care, mi-au cerut sfaturi si carora le-am dat sfaturi… si in cea mai mare parte e meritul parintilor, cu care am avut o colaborate foarte buna, si, nu in ultimul rand, al Doamnei Invatatoare.

In rest?… cerneala rosie intre degetele de la maini, ca tot mi-am dorit, de mica,  sa pun note in catalog si sa am degetele patate de cerneala rosie, de la medii ;)

SERBAREA ABECEDARULUI