Archive for June 13th, 2011

o carte pe luna – calutul cocosat

Posted by on Monday, 13 June, 2011

Dupa atatea zile libere, de stat in acasa(n-am mai avut nici cursuri sambata si duminica, nici copilul vreun concurs prin Bucuresti), am reusit sa ma odihnesc. Asta pentru ca a fost si sarbatoare si n-am facut nimic, inafara de mancare ;)… De atata odihna, azi dimineata, m-am trezit cu versuri in cap: “Peste munti si peste dealuri,/ Peste mari fara de maluri,/ Pe pamantul nostru bun/ Sta un mos, intr-un catun. Si-avea trei feciori: cel mare/ mai mintos era, se pare;/ Mijlociu-asa si-asa;/ Iar cel mic- prostut sadea.”… si asa mai departe. Mi-am adus aminte despre ce e vorba. Aseara, am dat iar cu ochii peste teancul de carti cu povesti, de-ale fiului meu, pe care le-am pregatit de ceva vreme sa le dau unor copii, a caror pasiune este cititul. Sunt vreo 20 de carti cu povesti, iar aseara imi faceam planul cum le impart, in functie de varsta: am doi copii de clasa a II a(o fetita si un baiat) si o fetita de clasa I, care mai are o surioara de 6 ani. E, ma gandeam sa-i dau si celei mici o carte, dar nu orice carte, ci cartea mea preferata, prima carte primita cadou, cand am implinit 7 ani, carte pe care am citit-o de foarte multe ori, asa mi-a fost de draga si pe care am retinut-o aproape in intregime… Cartea se numeste “ Calutul cocosat”- Piotr Ersov. E o carte mare, cu coperti cartonate si lucioase, scrisa in versuri si frumos ilustrata. O poveste frumoasa, pe care toti copiii ar trebui s-o citeasca.

Desi, cartea primita atunci de ziua mea, am oferit-o verisoarelor mele, cand era baiatul meu mic, am cautat cartea prin anticariat si am cumparat-o. M-am bucurat foarte tare ca am gasit-o si ca i-am putut citi si copilului meu povestea… Azi i-a venit randul sa plece, la alt copil, si sunt convinsa ca celor doua surori le va placea povestea si vor pastra aceasta carte pentru alti copii. :)

Obisnuiam, cu doi ani in urma, sa postez “ O carte pe luna”. N-am mai facut lucrul asta, exact din 2009 si tare mi-e dor s-o mai fac :)… Ultima carte recomnadata copiilor a fost “Micul Print”, o alta carte care ar trebui s-o citeasca toti copiii. :)… Asa ca incep acum cu ceasta carte pentru copii, pentru ca, inca, mai suntem in luna copiilor.

Desenul animat nu l-am vazut cand eram copil, dar l-am vizionat astazi :)