Archive for February 3rd, 2011

visez, deci exist!

Posted by on Thursday, 3 February, 2011

squeaky_the_piglet1

Am reusit sa ma asez si eu la scris. Am incercat de azi dimineata sa scriu ce-am visat, ce trista am fost cand m-am trezit… Am visat, da, am visat si m-am trezit plangand… cineva mi-a furat purcelusul… Se facea ca eram la tara, in curtea bunicilor, unde am copilarit… casa o vandusera, dar ramasese curtea cu gradina cu tot… Aveam un purcelus rozaliu, frumusel, de care imi era foarte drag, dar cineva mi l-a furat… si am alergat prin gradina si prin curte, tot cautandu-l si strigandu-l “Purcelus” (asa se numea)… intr-un tarziu l-am gasit, era legat ca un caine, cu lantul de gat si priponit langa un gard (acolo unde bunicii mei au wc-ul)… Au iesit proprietarii casei, cei care cumparasera casa bunicilor (nu stiu ce se intamplase cu mamaia de nu mai era acolo) si am inceput sa ne certam… clar il urau pe purcelus… m-am trezit plangand, iar in alergatura mea din vis, mi-am pierdut si un cercel prin pat… gandul la vis si la purcelusul din vis nu-mi da pace… Mi-am amintit de Freud si cartea lui ” Interpretarea viselor”, studiata de mult, poate prin facultate…  teoria lui Freud, privind visele, desi  a fost supusa criticilor, mi s-a parut extrem de atragatoare… Freud spunea ca visul este “calea regala a explorarii inconstientului” sau “cale regala de acces la inconstient”, ceva de genul, pentru ca dorintele refulate, inconstiente, dorintele interzise vor aparea in vise, dar nu direct, ci intr-o forma voalata, ambigua… Asa ca, in lipsa lui nenea Freud, ca sa-mi explice el, m-am hotarat sa caut pe google “interpretarea viselor” sa vad si eu ce inseamna sa visez un purcelus… si m-am pus pe cautat, si-am cautat… Pun pariu ca sunteti curiosi sa stiti ce-am gasit, nu?… Ei bine, la inceput am gasit ceva sa-mi placa, pe vreo trei site-uri : “Porci – Semn de bucurie”, “PORC: bunastare si multumire sufleteasca”, “Traditia persana da o explicatie favorabila acestui vis: de vei visa porci, bucuroasa vei fi.”… buuun, pana aici e bine, dar ce zice traditia romaneasca sa vedeti: “In traditia romaneasca, visul cu porci are conotatii negative. De vei visa porci, se zice ca vei fi injosita, umilita.”… eee, de-aici se schimba treaba in rau, am mai gasit cateva rautati pe niste site-uri : “Vei depune mult efort, alergatura, stres, griji.” sau “de vei visa porci, rau iti va fi, vei fi injosit, umilit, batjocorit” sau “injosire, lenevie, zgarcenie, depravare”… inca nu m-am hotarat la care sa ma incadrez… mi-a placut asta : “Porcul simbolizeaza disconfortul subiectului cu sinele. A visa porci este si semn de noroc.” … vedeti ca se poate? 2 in 1… ma gandesc ca asta e ceva gen ” prost sa fi noroc sa ai”  :)

Si pentru ca tot mi-am interpretat visele, ziua a trecut asteptanad sa vad ce se intampla si am aflat de care parte sunt, adica asta: ” Vei depune mult efort, alergatura, stres, griji.”, pentru ca astazi am depus si efort, am si alergat, mai toata ziua, mi-am facut si un “test de vise”, cica e pentru studentii de la psiho., si a rezultat asta:

“Rezultatul tau:
Visele tale reflecta reincarnarea sau levitarea. Acest fapt denota faptul ca nu ai un echilibru permanent al vietii de zi cu zi. Problemele pot fi atat pe plan sentimental, cat isi pe plan personal. Incearca sa analizezi fiecare lucru in parte, ulterior sa-ti rezolvi toate problemele. Incepe cu ce crezi ca este mai usor. Ai obtinut acelasi rezultat ca 40% din utilizatorii care au facut acest test.”

Ce sa zic, m-am bucurat ca mai sunt inca 40% asa ca mine si nu sunt singura. :)

… si totusi, ma intreb: ce-au avut cu purcelusul meu? ce rau le-a facut?