Archive for July 12th, 2009

Duminică aşa cum mi-am dorit

Posted by on Sunday, 12 July, 2009

ploaia-primavara

new-image

De mult timp îmi doresc să plouă.

De mult timp îmi doresc să plouă şi să stau acasă. Ploaia îmi face bine. Sunt dependentă de apă. Din cauza căldurii, în ultima vreme, de vreo 2-3 săpatămâni, nu m-am simţit bine. Îmi doream să plouă, să plouă bine câteva zile la rând… să-mi revin. Am fost tensionată în ultima vreme, cu gândurile vraişte, cu tensiunea mica… Acum mi-am revenit. Ploaia mă linişteşte, apa în general mă linişteşte.
Unii spun că sunt ciudată, că n-au mai auzit de aşa ceva. Eu cred că sunt normală, doar dependentă de apă şi de ceas. Sunt două lucruri fără de care nu pot trăi. Nu ştiu care este explicaţia, din punct de vedere psihologic, dar dacă ştie cineva, îl rog să-mi spună şi mie.
În altă ordine de idei, ploaia mă fascinează, mă eliberază şi mă protejează. Da, când plouă, mai ales când ploua cu tunete şi fulgere mă simt în deplină siguranţă. Nu credeţi?… Păi când plouă este puţina lume pe stradă, numai persoane paşnice care ştiu să se bucure de ploaie… Când plouă nu vin hoţi, că lasă urme, deci nu intră nimeni peste tine în casă, nu-ţi dă nimeni în cap.
Ploaia e ca o mângâiere pentru sufletul meu, mă calmează şi îmi spală gândurile grele.
Şi ca să vedeţi că am dreptate, vă arăt cât de frumos redă ploaia pictorul Leonid Afremov.

leonid_afremov_paintings_19together_in_the_storm_by_leonidafremov

rainy-walk-with-daddy-leonid-afremovleonid_afremov_204leonid_afremovbd709800-ddae-4826-a4f1-7b33f51577e51207782200lc5khuz1autumn_park____leonid_afremov_by_leonidafremov22

Sunt doar câteva dintre picturi :)