Archive for July, 2009

Avem viaţă în sânge!

Posted by on Friday, 31 July, 2009

Mă simt puţin ciudat, puţin aiurea… nu ştiu exact ce se întâmplă, ba n-am vlagă , ba îmi vine să dansez… Cred că este de la lipsa celor 450 ml de sânge donat miercuri. Dar nu-mi fac probleme, se reface el, sângele… cred că am fumat cam mult şi n-ar fi trebuit, dar am fost deprimată… Eh, o să treacă şi asta.

Da, miercuri am donat sânge. M-am gândit că cineva are nevoie de el… Oare câte mii de oameni au nevoie de sânge? Ar trebui să ne gândim la ei şi fiecare să doneze un strop, pentru că sângele înseamnă viaţă.

blood-bank… şi dacă eu şi Monica Columbeanu am putut face gestul ăsta, voi de ce n-aţi putea să-l faceţi?

monica_columbeanu_sange1Mă gândesc, în primul rând, la copiii care au nevoie de sânge… Nu pot accepta ca un copil să moară din cauza crizei de sânge din spitale. Peste 3 luni voi dona iar, dacă sângele meu este bun în urma analizelor.

7a60d2d87194cef163cfa9e9273309e11

Reblog this post [with Zemanta]

La mulţi ani, dragul meu!

Posted by on Saturday, 25 July, 2009

Trebuie să vă spun că azi sunt tare emotţionată… cea mai importantă fiinţă din viaţa mea, cel mai important “bărbat” din viaţa mea, bucaţică ruptă din mine, împlineşte 15 ani. Mihai-Radu se numeşte, noi îi zicem Radu şi este copilul meu.

E drept că, de când a crescut, petrecem puţin timp împreună, aşa că astăzi, de ziua lui, va petrece cu prietenii.

Trebuie să recunosc că îmi este foarte greu să văd cum se desprinde de mine, dar vârsta îşi cere drepturile, iar eu încerc să înţeleg toate astea.

Azi am căutat în “cutiuţa cu amintiri”… mi-am amintit de primul zâmbet ( aşa am facut cunoştintă unul cu altul după câteva ore de când a apărut pe lume), primul scâncet, primul cuvânt,primii dinţi, primii paşi, prima iubire, prima dezamăgire, primul bileţel de dragoste… toate astea parcă au fost ieri.

Hai să ne uităm împreuna la câteva poze… am sute de poze, amintiri care mă fac să zâmbesc :)

scan100042

scan10005 Copilul “atomic”

scan100061Irina, prima iubire… înca din maternitate ;)

scan10007Sonia, cea de-a doua iubire… şi prima dezamăgire :( , acum foarte buni prieteni ;)

scan10008…serbări, grădiniţă, şcoală :)

scan10009 Fotomodel, şedinte foto ;)

scan10010Sport… 6 ani de karate :)

img_04411…în prag de buletin :D

dsc04591 …şi uite aşa a terminat şi clasa a VIII a, a intrat la liceu :)

sany0072Poza asta îmi aduce aminte de prima declaraţie de dragoste, primul bileţel de dragoste pe care l-a primit prin clasa I… de la Ana, fata în gri de lângă el :)…  încă mai păstrez bileţelul pe care l-am găsit,  în buzunarul hăinuţei de uniformă :D

La mulţi ani copilul meu! Să creşti sănătos, să ai minte şi să-ţi împlineşti toate visele şi dorintele!

Reblog this post [with Zemanta]

nu-mi plac “fecioarele”

Posted by on Monday, 20 July, 2009

daydreaming_fairy

Cred că am o problemă cu zodia “fecioară”…Da, fecioarele mă scot din sărite!
De ce? Vă explic imediat.
Am cunoscut foarte multe fecioare, bărbaţi şi femei,  şi fiecare m-au scos din sărite cu meticulozitatea lor, cu perfecţiunea lor…
Ieri mă uitam pe geam la bucătărie şi am zărit un bărbat la vreo 30 ani, să zicem, între 25 şi 30 ani, cu două sacoşele într-o mână şi cu 3 porumbi verzi pe care îi ţinea la piept cu cealaltă mână. M-am uitat la el, de sus, i-am studiat mersul, mişcările, gesturile… părea preocupat, avea mersul calculat. După mers şi gesturi ăsta e fecioară, mi-am zis în gând…
A ajuns la maşină, a deschis portiera din spate, a aranjat frumos sacoşele jos în masină, a scuturat cu mâna liberă scaunul, apoi a aşezat frumos cei 3 ştuleţi de porumb, mângâindu-i parcă, a închis încet şi calculat portiera… clar e fecioară,mi-am zis…
S-a urcat la volan, nu înainte de a scutura scaunul şi a culege 2-3 scame, a luat un şerveţel şi a început să şteargă bordul, volanul şi tot ce mai era pe acolo, deşi eu vedeam de sus un bord foarte curat… apoi a cules câteva scame dupa scaunul din dreapta, le-a aruncat afară, a închis portiera, a închis şi geamul, apoi şi-a pus centura de siguranţă cu mişcări calculate, a pornit maşina care a luat-o din prima, a dat-o uşor cu spatele ca să iasă din parcare ( am observat ca fusese parcată perfect, încadrată perfect în spaţiul de parcare) şi pleaca foarte încet şi calculat, deşi nu era nimic pe şosea… şi i-ar mi-am zis, ăsta e chiar fecioară… de data asta strângând din dinţi că deja mă enervase.

Am vrut să strig să-l întreb dacă e fecioară.

Nu-mi place perfecţiunea, nu mi-au plăcut niciodată oamenii perfecţi, lucrurile perfecte… Şi dacă fecioarele nu-mi plac pentru că vor perfecţione, nici vărsătorii şi taurii nu-mi plac, dar din alte motive :D

P.S.  Sunt şi fecioare care îmi sunt dragi, dar să nu fie lângă mine, sub acelaşi acoperiş. :)

Duminică aşa cum mi-am dorit

Posted by on Sunday, 12 July, 2009

ploaia-primavara

new-image

De mult timp îmi doresc să plouă.

De mult timp îmi doresc să plouă şi să stau acasă. Ploaia îmi face bine. Sunt dependentă de apă. Din cauza căldurii, în ultima vreme, de vreo 2-3 săpatămâni, nu m-am simţit bine. Îmi doream să plouă, să plouă bine câteva zile la rând… să-mi revin. Am fost tensionată în ultima vreme, cu gândurile vraişte, cu tensiunea mica… Acum mi-am revenit. Ploaia mă linişteşte, apa în general mă linişteşte.
Unii spun că sunt ciudată, că n-au mai auzit de aşa ceva. Eu cred că sunt normală, doar dependentă de apă şi de ceas. Sunt două lucruri fără de care nu pot trăi. Nu ştiu care este explicaţia, din punct de vedere psihologic, dar dacă ştie cineva, îl rog să-mi spună şi mie.
În altă ordine de idei, ploaia mă fascinează, mă eliberază şi mă protejează. Da, când plouă, mai ales când ploua cu tunete şi fulgere mă simt în deplină siguranţă. Nu credeţi?… Păi când plouă este puţina lume pe stradă, numai persoane paşnice care ştiu să se bucure de ploaie… Când plouă nu vin hoţi, că lasă urme, deci nu intră nimeni peste tine în casă, nu-ţi dă nimeni în cap.
Ploaia e ca o mângâiere pentru sufletul meu, mă calmează şi îmi spală gândurile grele.
Şi ca să vedeţi că am dreptate, vă arăt cât de frumos redă ploaia pictorul Leonid Afremov.

leonid_afremov_paintings_19together_in_the_storm_by_leonidafremov

rainy-walk-with-daddy-leonid-afremovleonid_afremov_204leonid_afremovbd709800-ddae-4826-a4f1-7b33f51577e51207782200lc5khuz1autumn_park____leonid_afremov_by_leonidafremov22

Sunt doar câteva dintre picturi :)